ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ COVID-19;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Τα εμβόλια που μέχρι χθες γνωρίζαμε παρασκευάζονται είτε από αδρανοποιημένους παθογόνους οργανισμούς ή τις τοξίνες τους (π.χ εμβόλιο κοκκύτη διφθερίτιδας τετάνου, πολιομυελίτιδας, γρίπης), είτε από ζώντες εξασθενημένους ιούς (εμβόλιο ιλαράς ερυθράς παρωτίτιδας ,ανεμοβλογιάς) είτε από τμήματα των παθογόνων συζευγμένα με πολυσακχαρίτες (εμβόλιο για αιμόφιλο, πνευμονιόκοκκο, κτλ) Όλα τους δρουν απ’ ευθείας στον οργανισμό σαν αντιγόνα, και προκαλούν την παραγωγή αντισωμάτων. Δηλαδή τεχνητής ανοσίας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ mRNA ΕΜΒΟΛΙΑ

Τα εμβόλια για τον covid-19 που έχουν μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και Αμερική είναι εμβόλια κατασκευασμένα με εντελώς νέα τεχνολογία (με χρήση γενετικού υλικού του ιού και νανοσωματίδια για μεταφορέα) Η τεχνολογία αυτή μέχρι σήμερα δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε εμβόλια για λοιμώδεις ασθένειες σε ανθρώπους. Έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για “εμβόλια”- φάρμακα για καρκίνους και σοβαρά νευρολογικά νοσήματα.[1]

Τα εμβόλια για τον covid είναι τα πρώτα που πήραν έγκριση κυκλοφορίας λόγω έκτακτης ανάγκης . Δεν έχουν πάρει κανονική άδεια κυκλοφορίας[2]

Ποιες είναι οι διαφορές γενετικών “εμβολίων” με τα μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενα εμβόλια;.

Πώς δρουν στον οργανισμό τα γενετικά εμβόλια;

Τα mRNA εμβόλια αποτελούνται από τεχνητό αντίγραφο τμήματος mRNA του ιού που φέρει τον κώδικα της πρωτεΐνης(S) της ακίδας (spike) προστατευμένο μέσα σε νανοσωματίδιο.[3] Χορηγείται με ενδομυϊκή ένεση. Από το σημείο του εμβολιασμού μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος και μέσω αυτής προσλαμβάνεται από τα κύτταρα του οργανισμού, στα οποία δίνει την εντολή να παράξουν την πρωτεΐνη ακίδα.Δηλαδή τα κύτταρα του καθένα μας παρασκευάζουν το αντιγόνο εναντίον του οποίου πρέπει να κινηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να παράξει αντισώματα.

Όπως διαπιστώνουμε η διαφορά εμβολίων και “εμβολίων” είναι πολύ μεγάλη.Τα κλασικά εμβόλια περιέχουν έτοιμο το δραστικό παράγοντα (αντιγόνο) στη δοσολογία που από την έρευνα έχει προσδιοριστεί σαν αποτελεσματική και ασφαλής, ενώ με τα mRNA εμβόλια τα κύτταρα μας γίνονται το εργαστήριο παραγωγής της πρωτεΐνης της ακίδας (αντιγόνου).Η ποσότητα του αντιγόνου που παράγεται από τα κύτταρα του κάθε οργανισμού με αυτό το τρόπο δεν μπορεί να είναι σταθερή ποσοτικά γιατί εξαρτάται και από το εργαστήριο (κύτταρο).

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Οι εταιρείες παραγωγής έχουν δώσει αποτελεσματικότητα από 85-95%.Μετά την ευρεία εφαρμογή του εμβολιασμού όμως διαπιστώθηκε, ότι και εμβολιασμένοι νοσούν σε σημαντικούς αριθμούς. Ποσοστά δεν γνωρίζουμε ακόμη.Στη συνέχεια ειπώθηκε, ότι νοσούν μεν αλλά προφυλάσσονται από τη βαριά νόσο. Πολλοί όμως εμβολιασμένοι χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη και Μ.Ε.Θ

Ο ΕΜΑ λέει ότι η διάρκεια της ανοσίας που παρέχει είναι άγνωστη [2] Οι κατασκευάστριες εταιρείες μετά την κυκλοφορία τους έδωσαν 6-8 μήνες. Με όσα μας είπε ο ceo της pfizer πρόσφατα, χρειάζεται και τρίτη δόση και κάθε χρόνο επαναληπτική.

Όσον αφορά τις μέχρι τώρα μεταλλάξεις του ιού άλλες καλύπτει και άλλες όχι., Θα τις περιλάβουν όμως τα νέα εμβόλια του φθινοπώρου.

Δεν προφυλάσσουν από τη μετάδοση του ιού. Οι εμβολιασμένοι μπορούν να γίνουν φορείς του ιού.

Σ ΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΆ προφυλάσσει, όσο προφυλάσσει από βαριά νόσηση αυτόν που το κάνει.Δεν προφυλάσσει την κοινότητα, εφ’ όσον δεν εμποδίζει τη μετάδοση.

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Γενικά η απαίτηση για ασφάλεια στα εμβόλια είναι πολύ ψηλότερη από ότι στα φάρμακα, διότι απευθύνονται σε πληθυσμούς υγιών ανθρώπων για να τους προφυλάξουν από πιθανή νόσηση. Συνεπώς, η πρόκληση βλάβης από παρενέργεια δεν γίνεται αποδεκτή, πρώτον διότι θα αφορά μεγάλους αριθμούς ανθρώπων και σε ατομικό επίπεδο όποιος την υποστεί, θα έχει μόνο κόστος και κανένα όφελος.

Η κλινικές μελέτες των εμβολίων για τον covid-19 έχουν διάρκεια μόνο λίγους μήνες, ενώ τα κανονικά εμβόλια ερευνούνταν από τρία έως και πάνω από δέκα χρόνια. Λέγεται σαν αντεπιχείρημα, ότι έχουν γίνει πλέον σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους και άρα πρέπει να νοιώθουμε ασφαλείς. Δεν υπάρχει όμως σε αυτούς ομάδα control για να βγουν τεκμηριωμένα συμπεράσματα. Έτσι παρακολουθήσαμε το θέατρο του παραλόγου, όταν παρουσιάστηκαν οι θρομβώσεις με τα εμβόλια Astra Zeneca και Jonson and jonson

Υπάρχει μας λένε η κίτρινη κάρτα για καταγραφή των παρενεργειών. Στην κάρτα όμως μπορεί να καταχωρηθούν άμεσες ή σε μικρό διάστημα εμφανιζόμενες παρενέργειες. Πώς θα σχετισθούν με το εμβόλιο προβλήματα υγείας στους εμβολιασθέντες, που μπορεί να προκύψουν στο απώτερο μέλλον και πως θα καταγραφούν σαν παρενέργειες του εμβολίου χωρίς ομάδα ελέγχου;

Δεν γνωρίζει κανείς σήμερα εάν θα υπάρξουν μακροχρόνιες παρενέργειες και θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να τεκμηριωθεί η συσχέτιση.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19;;

. Ο πίνακας που ακολουθεί (Bhopal, Bagaria, Olabi, Bhopal, 2021) περιλαμβάνει τους θανάτους παιδιών και εφήβων σε επτά χώρες από την αρχή της πανδημίας μέχρι το Φεβρουάριο του 2021

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19.
Εξήγηση της τεράστιας διαφοράς στη νοσηρότητα και θνητότητα παιδιών, εφήβων και νέων σε σχέση με μεσήλικες και ηλικιωμένους πιθανά είναι η γερή φυσική ανοσία, που έχουν αποκτήσει από τις συχνές ιώσεις ανώτερου αναπνευστικού από τους άλλους κορωνοιούς, που περνούν πολύ συχνά κατά την παιδική ηλικία. ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΜΒΟΛΙΟ

Ακούσαμε και την πρόεδρο της επιτροπής εμβολιασμών επίσης να μας λέει, ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον ιό με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, όσο για τον εμβολιασμό επειδή τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες και έχουν διαφορές, πρέπει να το δούμε αλλιώς.

Αυτοαναιρέθηκε όμως στη συνέχεια λέγοντας, ότι επειδή ο πληθυσμός τους είναι το 25% του συνολικού, ίσως πρέπει και αυτά να εμβολιασθούν για να συμβάλουν στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας Έτσι γεφύρωσε το χάσμα της επιστημονικής της άποψης με τις πολιτικές εντολές, που είχε εξαγγείλει ενωρίτερα ο υπουργός υγείας.

Πόσο ορθολογικό όμως είναι να υποβάλουμε μία ομάδα της κοινωνίας σε μία φαρμακευτική παρέμβαση, γνωρίζοντας ότι δεν τη χρειάζεται, για να προστατέψουμε υποτίθεται μια άλλη; Όταν μάλιστα πρόκειται για ένα φάρμακο που η ασφάλεια του είναι αμφισβητήσιμη και οι μακροχρόνιες παρενέργειες άγνωστες;Και παράλληλα είναι γνωστό ότι το εμβόλιο δεν εμποδίζει τη μετάδοση του ιού. Κυρίως όμως όταν με αυτό τον τρόπο τα παιδιά και οι νέοι που μέχρι σήμερα δε νοσούν σοβαρά γίνουν ίσως ευάλωτοι.

ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ; (Αποστασιοποίηση, μάσκες, κλείσιμο σχολείων κλπ)

ΟΛΑ ΤΑ ΕΊΔΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ.

Βιβλιογραφικές αναφορές.

1)Pardi N. Hogan.M Porter Fr. Weissman D.(2018) mRNA vaccines-a new era in vaccinology

Nature Reviews Volume 17April2018

2)www.ema.europa.eu/documents/assessnent-report

3)Bhopal, S., Bagaria, J., Olabi B., Bhopal, R. (2021), Children and young people remain at low risk of Covid-19 mortality. The Lancet, Child and Adolescent Health. Vol.5, Issue 5. DOI:https://doi.org/10.1016/S2352-4642(21)00066-3In total 14 adolescents aged 12-15 years were included in the vaccine group and 13 in the placebo

ΔΕΥΔΗΒ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *