Λογοκρισία και «Δολοφονία Χαρακτήρων»

Η εμπειρία του ΠΟΥ από τις αντιδράσεις εναντίον της ψεύτικης πανδημίας που κηρύχτηκε το 2009 σήμανε και την μεθοδική προετοιμασία για την επόμενη πανδημία που θα ανακήρυσσαν το 2020: συστηματική συκοφάντηση, λογοκρισία και «δολοφονία χαρακτήρων» εναντίον όποιου θα αντιδρούσε στα παρανοϊκά σχέδια των κυβερνώντων – διότι ήταν βέβαιο ότι θα αντιδρούσαν πολλοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε μόνο το εξής:

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τον ταυτόχρονο χλευασμό συνυπάρχουν όσον αφορά επιστήμονες που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από συγκεκριμένες κυβερνητικές πρακτικές και γι’ αυτό έχουν «ταξινομηθεί» στην κατηγορία των αντι-εμβολιαστών, χωρίς οι ίδιοι να εκφραστούν εναντίον των εμβολίων αλλά όντες και εμβολιασμένοι. Η απόλυτη και ενορχηστρωμένη αυτή κατηγοριοποίηση όσων τολμήσουν να μην συνταχτούν απολύτως με την –πράγματι ακροδεξιά– κυβέρνηση ως δήθεν αντι-εμβολιαστές συμπεριλαμβάνει τον χλευασμό τους εν συνεχεία για το ότι «είναι αντι-εμβολιαστές, αλλά έχουν εμβολιαστεί: κοροϊδεύουν τον κόσμο»!
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι κκ Φαρσαλινός και Κούβελας. Ο πρώτος, καρδιολόγος και ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Πατρών, έχει εξ αρχής ταχθεί κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, όπως άλλωστε προβλέπει ο ίδιος ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας και πληθώρα διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν και την Ελλάδα. Μάλιστα, υπέρμαχος του εμβολίου ο ίδιος, τόνισε ότι η υποχρεωτικότητα δεν συμβάλει στον εμβολιασμό διότι εντείνει τις αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων, ο κ. Φαρσαλινός αποτέλεσε «εχθρό» του κυβερνητικού αφηγήματος καθώς τάχθηκε εναντίον των εγκλεισμών ως αναποτελεσματικών – κάτι που εν τέλει αποδέχτηκε και η κυβέρνηση, όταν την βόλευε και έβγαλε στη δημοσιότητα το απαράδεκτο των κηδειών Covid-19 που γίνονται με πρωτόκολλο Ebola χωρίς αυτό να είναι οδηγία του ΠΟΥ ή του ΕΟΔΥ, προς τρομοκράτηση του κόσμου.
Ο δεύτερος, καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας*, επίσης υπέρ των εμβολίων, διατήρησε εξ αρχής μία ψύχραιμη στάση, σύμφωνη με την προϋπηρεσία του σε ελεγκτικούς μηχανισμούς φαρμάκων όπως ο ΕΟΦ και ο ευρωπαϊκός ΕΜΑ. Τόνισε ότι, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων δεν επιτρέπεται ο μαζικός εμβολιασμός, ότι πρέπει να γίνεται αυστηρή καταγραφή οποιουδήποτε ανεπιθύμητου περιστατικού συμβεί μετά τον εμβολιασμό προκειμένου να γίνεται σωστή επιτήρηση του φαρμάκου (φαρμακοεπαγρύπνηση), και επισήμανε ότι, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπεται να χορηγείται ουσία που είναι σε ερευνητικό στάδιο σε εγκύους και παιδιά. Με άλλα λόγια, ο κ. Κούβελας είπε τα αυτονόητα που διδάσκονται χρόνια στην ιατρική προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής χρήση των φαρμάκων. Όμως, φαρμακοεπαγρύπνηση δεν γίνεται στην Ελλάδα και, επιπλέον, εμβολιάζονται έγκυοι και παιδιά με ένα εμβόλιο που δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνά του. Μάλιστα, θεσπίζεται σταδιακά και η υποχρεωτικότητα της χορήγησής του σε τμήματα του πληθυσμού, παραβιάζοντας τον θεμελιώδη και χωρίς εξαίρεση Κώδικα της Νυρεμβέργης περί αποκλειστικά εθελούσιας συμμετοχής σε πείραμα και σε κάθε ιατρική πράξη (βλ. Σύμβαση Οβιέδο).

Βεβαίως, η λοιδορία των αντιδρώντων επιστημόνων δεν πάει μόνη της: ο κ. Κούβελας (και όχι μόνο) έχει κληθεί σε απολογία τόσο από το πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου, όσο και από το… Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για κατάθεση!

*Για τον Ιατρό Κύριο Κούβελα η ΔΕΥΔΗΒ είχε δημοσιεύσει επιστολή στήριξης.

ΔΕΥΔΗΒ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *