ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Στις 5 Ιουλίου του 2015 οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να πάνε στις κάλπες και να δηλώσουν Ναι ή Όχι στα Μνημόνια, σύμφωνα με το άρθρο 44§2 του Συντάγματος. Οι Έλληνες ψηφοφόροι ψήφισαν ΟΧΙ σε ποσοστό 61,31%. Σήμερα, η Ελλάδα είναι έβδομη ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. όσον αφορά στον ρυθμό εμβολιασμού ανά 100 κατοίκους και όσον αφορά στο ποσοστό πληθυσμού με ολοκληρωμένο εμβολιασμό (37%) όπως ανακοινώθηκε προ ημερών κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Το καλοκαίρι του 2015 η τότε Κυβέρνηση, με τη συνέργεια ή την ανοχή των υπολοίπων κομμάτων, μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, παραβιάζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα η Κυβέρνηση, και πάλι με τη συνέργεια και ανοχή των άλλων κομμάτων, παραβιάζει διαρκώς τα δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, και το Σύνταγμα. Λειτουργεί σαφώς υπό καθεστώς πανικού και φόβου, αφού δεν μπορεί να πείσει τους Έλληνες πολίτες να εμβολιαστούν, παρά την εμφανή προπαγάνδα που επιβάλλεται καθημερινώς για των μέσων ενημέρωσης αλλά και των στελεχών της Κυβέρνησης. Ο στόχος που της έχει δοθεί είναι να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, άρα υπολείπεται πολύ από αυτόν. Μάλιστα εσχάτως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, για να πείσει τους νέους από 18 έως 25 να εμβολιασθούν, προσέφυγε σε εξαγγελία εφάπαξ ενίσχυσής τους με το ποσόν των 150 ευρώ!

Ο παραλληλισμός που επιχειρούμε δεν σχετίζεται με τα ποσοστά. Το 2015 ο λαός εκβιάστηκε να συναινέσει στην εξόντωσή του μέσω του φόβου και του ωμού οικονομικού εκβιασμού των κλειστών τραπεζών, αλλά ο εκβιασμός δεν πέτυχε. Έτσι, καταπατήθηκε η ψήφος του, καταργήθηκε το Σύνταγμα και η νομιμότητα στην πράξη – όλη η Ευρώπη μίλησε για coup d’état. Έκτοτε, η Ελλάδα λεηλατείται σε ένα επίσημο και πρωτοφανές πλιάτσικο, το οποίο υπογράφουν οι εκάστοτε έπαρχοι-«κυβερνήτες». Σήμερα, εκτός από τη δημόσια περιουσία, παραδίδεται και ολόκληρη η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων δια του περίφημου πτωχευτικού νόμου. Παρότι οι πολιτικές ηγεσίες έπραξαν αυτό που παραδοσιακά ξέρουν να κάνουν σε αυτή τη χώρα, δηλαδή να την προδίδουν, η απογοήτευση και η παρατεταμένη αδράνεια του λαού ήταν αυτές που επέτρεψαν την υλοποίηση ενός προδιαγεγραμμένου σχεδιασμού. Είναι γεγονός ότι, αν εμείς είχαμε υπερασπιστεί την ψήφο μας, αν όλοι είχαμε υπεραμυνθεί του σεβασμού στο όποιο αποτέλεσμα, δύσκολα το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί – ή θα επιβαλλόταν με άλλα δραστικά μέτρα βίας.

Έξι χρόνια μετά λοιπόν την θλιβερή επέτειο του 2015, όπου αντεστράφει τόσο κυνικά και απροκάλυπτα το συντριπτικό μας ΟΧΙ στην περαιτέρω φτωχοποίηση και παράδοση της κυριαρχίας μέσω των Μνημονίων, επιχειρείται η λεηλάτηση του ίδιου του σώματός μας, η κατάργηση της αυτοδιάθεσης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μέσω του φόβου και της πίεσης, ξεκίνησαν οι πειραματικοί εμβολιασμοί. Επειδή όμως ο στόχος υπολείπεται κατά πολύ, σειρά πήραν οι άμεσοι εκβιασμοί και οι περιορισμοί στην άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, που έχουν απ’ τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και εφεξής κατοχυρωθεί σε κείμενα Διεθνών Συνθηκών. Είναι αναμφίβολο πως, στη συνέχεια, θα επιχειρηθεί αντισυνταγματικός υποχρεωτικός εμβολιασμός ανά εργασιακό κλάδο δια των γνωστών Κ.Υ.Α, δηλαδή απλών κανονιστικών πράξεων. Όπως και στην εποχή των Μνημονίων, τα μέτρα θα επιχειρηθεί να επιβληθούν ανά ομάδα, ώστε να μην υπάρξει η συσπείρωση όλων απέναντι στον κοινό εχθρό. Επειδή όμως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να σταθεί στον νομικό μας πολιτισμό, έχει ήδη γίνει εισήγηση να πραγματοποιηθεί για συγκεκριμένο και περιορισμένο διάστημα, ως μέτρο προσωρινό. Ο εμπαιγμός εδώ είναι ξανά φανερός καθώς η έννοια της προσωρινότητας για το μέτρο του εμβολιασμού είναι άκυρη: η έκχυση μιας ουσίας στο σώμα δεν είναι κάτι που μπορεί να ανακληθεί.

Ο κίνδυνος δραστικών ή ακραίων μέτρων που παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων, τα σύμφυτα με την ανθρώπινη ύπαρξη και κατοχυρωμένα στα εθνικά Συντάγματα και τις Διεθνείς Συνθήκες, είναι εδώ. Η Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής, με αίσθημα ευθύνης για την προστασία των βασικών αρχών που διέπουν την βιοηθική, όπως η αρχή της αυτονομίας, της συναίνεσης, της ισοτιμίας, της δικαιοσύνης, της μη πρόκλησης βλάβης και πόνου, της ωφέλειας ή της αγαθοεργίας, τάσσεται αρωγός και υπερασπιστής της ελεύθερης βούλησης κάθε ανθρώπου να συνεχίζει να ορίζει το σώμα του, τα εργασιακά του δικαιώματα, την περιουσία του.

Διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά, πως η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της κοινωνίας μας θα πρέπει να γίνει από μας τους ίδιους και όχι από πολιτικούς που ως ρόλο έχουν την νομιμοποίηση των παρανομιών της διεθνούς ελίτ εις βάρος της παγκόσμιας ανθρωπότητας. Το χρέος και η ευθύνη είναι και πάλι στα χέρια μας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν έμπρακτα τον σεβασμό τους στο Σύνταγμα, στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο, και να υπερασπιστούν τα κεκτημένα των λαών. Οι διαχωρισμοί δεν είναι δικοί μας: είτε επιθυμούμε να εμβολιαστούμε είτε όχι, δεν δεχόμαστε την επιβολή καμίας ιατρικής πράξης στο σώμα των ανθρώπων, κανέναν περιορισμό των δικαιωμάτων μας, κανέναν εκβιασμό. Δεν συναινούμε στην κατάλυση των διεθνών κανόνων και της ανθρωπιάς της ίδιας. Ο καθένας, από τη θέση που βρίσκεται, οφείλει να μην εφαρμόζει και να καταγγέλλει παράνομες αποφάσεις.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Η έλλειψη αντίστασης στην εκτροπή του 2015 έχει οδηγήσει σε μια εξαετία απογοήτευσης και παθητικής ενατένισης της λεηλάτησης της χώρας. Αυτή τη φορά, ας μην επιτρέψουμε την επιχειρούμενη λεηλάτηση του ίδιου του Ανθρώπου.

5 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ”

 1. Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έγραψα στο άρθρο σας που αναφέρεται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
  Αφού όμως αναφερθήκατε στα μνημόνια, θα αναρωτηθώ.
  Γιατί μπήκαμε στα μνημόνια; Μήπως …χρωστούσαμε; Μήπως είχαμε πολύ υψηλό δημόσιο χρέος;
  Μάθετε ότι το δημόσιο χρέος μας από το 1993 μέχρι τα τέλη 2008, για 16 συνεχόμενα χρόνια, ήταν σταθερό. Στο 100 με 109% του ελληνικού ΑΕΠ.
  http://www.indexmundi.com/greece/public_debt.html

  Στα τέλη του 2009 πήγε στο 127% του ΑΕΠ μας ΚΑΙ επειδή η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 ψήφισε για να δώσει το 2009 ολόκληρα 28 δις ως κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες (τα 23 δις με το ΦΕΚ 250 στις 9 Δεκεμβρίου 2008).
  Στη συνέχεια, με ΓΑΠ, Παπαδήμο και Σαμαρά δώσαμε 230 δις στις τράπεζες.
  ΦΕΚ 65, 6 Μαΐου 2010 – 15 δις
  ΦΕΚ 148, 3 Σεπτεμβρίου 2010 – 25 δις
  ΦΕΚ 113, 18 Μαΐου 2011 – 30 δις
  ΦΕΚ 203, 14 Σεπτεμβρίου 20,11 – 30 δις
  ΦΕΚ 256, 9 Δεκεμβρίου 2011 – 60 δις
  ΦΕΚ 52, 12 Μαρτίου 2012 – 30 δις
  ΦΕΚ 180, 20 Σεπτεμβρίου 2012 – 40 δις
  Πιστεύει όμως κανείς, ότι οι ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, χρειάστηκαν πράγματι σε 28 μήνες, όσο χρήμα είναι το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας;
  Χρειάστηκαν περισσότερο χρήμα από ότι οι συνολικές καταθέσεις μας, για …ανακεφαλαιοποίηση;

  Ο Βαρουφάκης είπε πρόπερσι προεκλογικά, ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες. Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν.
  Μόνο που το είπε τώρα, για προεκλογικό όφελος και δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας…
  Το ίδιο έγραψε πρόσφατα και ο Ομπάμα, το ίδιο είχε πει και ο Νταλέμα.
  Αλλά όμως, δε χρειάζονταν να μας τα πουν αυτοί. Όλοι καταλαβαίνουν ότι όλο αυτό είναι ένα κόλπο.
  Ότι πρόκειται για δήθεν χρέος και ότι αυτό άνετα διαγράφεται από τα Διεθνή Δικαστήρια, όπως έγινε στην Ισλανδία;
  Αυτό το χρέος αυτό μας το φόρτωσε το προδοτικό πολιτικό μας σύστημα, επειδή δε θέλει σε καμία περίπτωση να τους φανερώσουν οι Γερμανοί με …τη γίδα στην πλάτη.
  Εννοώ για τις μίζες που παίρνουν.

  230 δισεκατομμύρια Ευρώ και αυτά προστέθηκαν στο “χρέος” μας, το 65% του χρέους μας προέκυψε λοιπόν από τα χρήματα που πήγαν στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα.

  Και αν δε δίναμε τα 230 δις και φαλίριζαν οι τράπεζες δε θα έχανε κανείς τις καταθέσεις του, όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών, αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.

  Το δημόσιο χρέος μας πήγε, με τις …ανακεφαλαιοποιήσεις, στα τέλη του 2010 στο 146% και στα τέλη του 2011 στο 180% του ΑΕΠ μας.

  Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI, όπου όλα μας τα ασφαλιστικά ταμεία έδωσαν για αυτό το χρέος 58 δις.
  Για αυτό και το χρέος μας μειώθηκε και πήγε στο 160% του ΑΕΠ μας, ενώ την επόμενη χρονιά αυτό ανέβηκε ξανά στο 180%.
  Τώρα, λόγω της …πανδημίας πήγε στο 230% του ΑΕΠ μας.

  Δεν είναι φανερό ότι έγινε …κόλπο; Πιστεύει κανείς, ότι οι τράπεζες χρειάστηκαν πράγματι σε αυτό το διάστημα 230 δις;
  Χρειάστηκαν περισσότερο χρήμα από ότι οι συνολικές καταθέσεις μας, για …ανακεφαλαιοποίηση;

  Και αν δε τα δίναμε, τι θα γίνονταν;
  Και τώρα που τα…δώσαμε, δε διαγράφονται; Κανείς δεν ξέρει τι έγινε στην Ισλανδία;

  1. Και αφού ανέφερα την Ισλανδία, ας μάθουν όλοι ότι και εκεί ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που η Ισλανδία δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ.
   Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας “χρέος” και οι ιδιωτικές της τράπεζες ήθελαν και άλλα, χρειάζονταν να κάνουν και άλλη δήθεν ανακεφαλαιοποίηση.
   Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
   Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού Συντάγματος). Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.

   Το ίδιο που θα μπορούσε λοιπόν να κάνει και ο δικός μας ΠτΔ.
   Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι δήθεν …είναι υποχρεωμένος να υπογράφει ότι αποφασίζει η Βουλή.
   Ειδάλλως, θα του κάνουν τι ακριβώς;

   Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών.
   Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς;
   Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά.
   Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.

   Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τη …χρηματοδότηση (εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις) των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία.
   Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.
   Ή θα πρέπει να τους τα δώσει η ΕΚΤ, καθώς και αποζημίωση σε εμάς για αυτά που μας προξένησε.

   Η ΕΚΤ, που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
   Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
   Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της.
   Άρα λοιπόν, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αιτία του Ελληνικού προβλήματος αποτελούν οι …υδρογονάνθρακες.
   Εμάς όμως μας έπεισαν ότι το δήθεν χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους.

   Τα παραπάνω τα έγραψα για να συνδέσω την περίπτωση μας με την περίπτωση της Ισλανδίας.
   Όσοι …έγκριτοι δημοσιοκάφροι μας αναφέρονται στη σύγκριση Ελλάδας και Ισλανδίας, μας λένε όμως ότι η Ισλανδία είναι διαφορετική περίπτωση αφού η Ισλανδία δεν είναι στο Ευρώ και εκεί το χρέος ήταν τραπεζικό ενώ σε εμάς είναι κρατικό.
   Ας σκεφτούμε λοιπόν:
   Έχει σημασία ποιο είναι το νόμισμά μας; Αναφέρομαι σε διαγραφή του χρέους από Διεθνή Δικαστήρια, όποιο και αν είναι το νόμισμά μας.
   Εξάλλου, κάποιοι προδότες (οι πράξεις τους υπόκεινται στην προδοσία, στην εθνική προδοσία και άρα στην εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας) δανείστηκαν από τα κράτη της ΕΕ για να …ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες, αλλά στην ουσία έπρεπε να τα πάρουν από την ΕΚΤ και άρα να τα χρωστάει η ΕΚΤ στα κράτη από τα οποία δανειστήκαμε.
   Αφού δεν εκδίδουμε μόνοι μας το χρήμα, δε θα έπρεπε να κάνουμε μόνοι μας την οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση του ιδιωτικού τραπεζικού μας συστήματος που διαχειρίζεται Ευρώ.
   Μιας και τώρα τελευταία τις ισπανικές τράπεζες τις ανακεφαλαιοποιεί η ΕΚΤ.
   Κανείς, ούτε πολιτικός ούτε δημοσιογράφος το γνωρίζει αυτό.

   1. Και μιλώντας για …μίζες, θα πω ότι δεν είναι δικές μου κατηγορίες, δεν το λέω αυτό εγώ ο …κακός, ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε ενόρκως το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στη γερμανική Δικαιοσύση, ότι η Siemens Hellas δίνει μίζες σε τρία κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της.
    Με την αναλογία 3/2/1. Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25% το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25% το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25% ένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.
    Κατατέθηκε ενόρκως στη γερμανική Δικαιοσύνη και δεν το ξέρει κανείς;

    Η Siemens δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα (Siemens Hellas) και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα.
    Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που …φημολογείται ότι δίνουν στους εισαγωγείς οι οποίοι χρηματοδοτούν τα πολιτικά κόμματα.

    Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της.
    Αφού πωλεί στην ίδια τη Siemens Hellas πολύ πιο ακριβά από ότι πωλεί αλλού και άρα αυτή τη μίζα που δίνει την παίρνει από τον ίδιο τον αγοραστή.
    Όπως λοιπόν κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε στις άλλες δυτικές χώρες.
    Και αυτό το παραπανίσιο 25% που λαμβάνουν οι γερμανικές εταιρίες υπάρχει η …φήμη ότι το επιστρέφουν, καταθέτοντας το σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς.

    Αυτές τις μίζες όμως (εάν υπάρχουν) τις πληρώνουμε λοιπόν εμείς, μιας και ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά.

    Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

    1. Θα κάνω και μια ερώτηση. Τα …αδιάβλητα ΜΜΕ μας, μας ενημέρωσαν για την κατάθεση Kutschenreuter;
     16 χρόνια πέρασαν.
     Και για όσους δεν το γνωρίζουν, η Siemens πήγε τον Kutschenreuter στα γερμανικά Δικαστήρια, επειδή διακινούσε μεν το “μαύρο” χρήμα, αλλά απουσίαζαν δε και πολλά άλλα χρήματα από τα ταμεία της Siemens.
     Μόλις όμως αυτός πήγε να μπλέξει τα χρήματα που έλειπαν, με τις μίζες που έδινε και ανέφερε για τις μίζες στην Ελλάδα, η Siemens απέσυρε τις κατηγορίες.
     Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, δε θα έπρεπε όμως να τον μηνύσουν;
     Εάν αυτός έλεγε ψέμματα…

     Προς ενημέρωση: Το Γερμανικό φορολογικό σύστημα κάποτε έδινε το δικαίωμα στο Γερμανό κατασκευαστή κάνοντας τη φορολογική δήλωση να βάζει όλες τις μίζες που έδινε στο εξωτερικό ως έξοδα της επιχείρησης.
     Μετά από ντόρο που έγινε, αναγκάστηκε η Γερμανία να καταργήσει αυτό το δικαίωμα του Γερμανού κατασκευαστή.
     Υποτίθεται για να καταργήσει τις μίζες, έγινε όμως για τα μάτια του κόσμου.
     Η Γερμανική εφορία (για …εξισορρόπηση) έδωσε το δικαίωμα στον κατασκευαστή να δηλώνει κάποιο ποσό στη φορολογική του δήλωση ως «έξοδα χωρίς αποδείξεις στην τάδε χώρα».
     Και αυτό έχει ίσως κάποια λογική, θα μπορούσε όμως να έχει έγγραφες αποδείξεις, ή οτιδήποτε.
     Και επίσης, δεν μπορεί αυτό να το κάνουν …στην Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνεται σε χώρα της ΕΕ…

     Και έτσι όλα καλά και όλα ωραία…
     Και το γεγονός ότι, αν αυτό γίνεται, τότε το 25% είναι μίζα ούτε που ενδιαφέρει κανέναν.
     Ενδιαφέρει όμως εμένα, ενδιαφέρει τους Έλληνες. Δεν επιτρέπεται ο Έλληνας εισαγωγέας να «αγοράζει» σε άλλη τιμή από ότι ο Γάλλος ή ο Άγγλος εισαγωγέας.
     Δεν μπορεί το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς να είναι πιο ακριβό από το καλάθι των νοικοκυρών άλλων χωρών.
     Ειδικά αυτή την εποχή…

     Όλα τα παραπάνω τα έγραψα για να αποδείξω για μια ακόμη φορά ότι το πολιτικό μας σύστημα ξέρει ότι αν εναντιωθεί στους Γερμανούς θα το αποκαλύψουν αυτοί με τη “γίδα στην πλάτη” για τις μίζες που τόσα χρόνια τους δίνουν.
     Οπότε δεν αντιτίθεται στα θέλω της Γερμανίας.

     Και οι πολιτικοί μας, μας έπεισαν κιόλας ότι εμείς φταίμε, εμείς και μόνο εμείς.
     Εμείς φταίμε που οι νέοι μας ξενιτεύονται για να ζήσουν, εμείς φταίμε που ο πατέρας αυτοκτονεί αφού δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, εμείς φταίμε που εξαφανιζόμαστε ως έθνος. Εμείς, εμείς και μόνο εμείς.
     Και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

     Μας έπεισαν ότι εμείς φταίμε για το χρέος μας που είναι δήθεν χρέος και ούτε λογιστικό έλεγχο δεν έχουμε κάνει για να δούμε πως αυτό …εκτινάχτηκε τόσο γρήγορα. Ενώ άλλες χώρες μπανανίες τον έκαναν (βλέπετε …Ισημερινός).
     Σε άλλες μικρές χώρες διέγραψαν, πρόσφατα μάλιστα, τα διεθνή δικαστήρια το χρέος τους (βλέπετε …Ισλανδία).

     Μας έπεισαν ότι εμείς φταίμε για την …αντικατάστασή μας. Οι Έλληνες φεύγουν και οι λαθραία εισερχόμενοι μετανάστες και άρα λαθρομετανάστες, έρχονται.
     Οι νέοι ξενιτεύονται για να επιβιώσουν και οι “νέοι Έλληνες” έρχονται.
     Και τους παραδίδει το κράτος και την Ελληνική ιθαγένεια .
     ( Ελληνική ιθαγένεια = ευθύς στο γένος Έλληνας )
     Εάν εμείς δίναμε την Ελληνική υπηκοότητα και μόνο όπου θέλαμε και θεωρούσαμε σωστό και δίκαιο, τί θα άλλαζε;
     Όπως, παρεμπιπτόντος, κάνει ολόκληρος ο υπόλοιπος κόσμος.
     Η μόνη λύση είναι η άμεση μεταφορά όλων όσων εισέβαλαν παράνομα στην Ελλάδα, σε ακατοίκητα νησιά. Για ταυτοποίηση αλλά και για πολύμηνη παραμονή ως τιμωρία λόγω της παράνομης εισβολής στη χώρα μας.
     Και στη συνέχεια την απέλαση.
     Πρέπει όλους να τους συγκεντρώνουμε στη Μακρόνησο ή και στη Γυάρο, όπου υπάρχουν και έτοιμες εγκαταστάσεις.
     Με αυτό τον τρόπο κανένας άλλος δε θα …επιλέγει την Ελλάδα για να τον ευχαριστεί ο Πάκης και να κάνει υπερήφανο για το “μπόλιασμα” της ελληνικής κοινωνίας τον Κούλη. Τον Κούλη και την Κατίνα (Σακελαροπούλου)
     Κανένας.

     Όλοι αυτοί όμως, δεν μας κατσικώνονται από μόνοι τους, εμείς τους επιλέγουμε με την ψήφο μας.
     Άρα λοιπόν; Ποιος φταίει αν όχι εμείς οι ίδιοι; Ποιος φταίει;
     Φταίει το ζαβό το ριζικό μας;
     Φταίει ο Θεός που μας μισεί;
     Φταίει το κεφάλι το κακό μας;
     Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί;
     Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.
     (Βάρναλης Kώστας)
     Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *