Ομοσπονδιακός δικαστής της Πενσυλβανίας κρίνει τους περιορισμούς αντισυνταγματικούς.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ,  Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε πως οι περιορισμοί του κορoνοϊού από τον κυβερνήτη της Πενσυλβανίας Tom Wolf είναι αντισυνταγματικοί. Οι περιορισμοί πανδημίας του Wolf που απαιτούσαν από τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους, έθεσαν όρια μεγέθους στις συγκεντρώσεις και διέταξαν να κλείσουν οι επιχειρήσεις  είναι αντισυνταγματικοί, αποφάσισε ο δικαστής της περιοχής των ΗΠΑ William Stickman IV. Η απόφαση σημαίνει ότι οι τρέχοντες περιορισμοί εγκλεισμού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιορίζουν τον αριθμό των ανθρώπων  σε εσωτερικές και εξωτερικές συγκεντρώσεις, δεν μπορούν να επιβληθούν.

Στην απόφασή του  ο Stickman ανέφερε πως οι πολιτικές της πανδημίας της κυβέρνησης Wolf ήταν υπερβολικές και αυθαίρετες και παραβίασαν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Οι προσπάθειες του κυβερνήτη να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κοροναϊού “πραγματοποιήθηκαν με την καλή πρόθεση να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία. Αλλά ακόμη και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η εξουσίες της κυβέρνησης  δεν είναι αμετάβλητες”. “Το Σύνταγμα δεν μπορεί να δεχτεί την έννοια του « νέου φυσιολογικού », όπου οι βασικές ελευθερίες του λαού μπορούν να υπαχθούν σε μέτρα μετριασμού έκτακτης ανάγκης αορίστου χρόνου” έγραψε ο Stickman.
Δικηγόρος των εναγόντων ήταν ο  Thomas W. King III.

Federal Judge Ruling Wolf&#… by PhillyVoice.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *