14/7/2021 Τι πραγματικά έγινε στο Σύνταγμα. (ΒΙΝΤΕΟ)


Στις 15 Ιουλίου, την επομένη τής μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στο εξαγγελθέν υγειονομικό απαρτχάιντ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλα τα συστημικά μέσα και οι εφημερίδες (κυβερνητικές ή «αντιπολιτευτικές») έγραψαν απαξιωτικά για καμιά 500ριά ακροδεξιούς, εθνικιστές και «ψεκασμένους», δημοσιεύοντας προς επίρρωση μερικές φωτογραφίες με παπάδες, σταυρούς και λάβαρα. Το να συκοφαντούνται όσοι αντιστέκονται στη νεοναζιστική υγειονομική πολιτική (την οποία ενέκριναν
όλα τα κόμματα, δεξιάς και Αριστεράς, προς αιώνια ντροπή τους) και να εκχωρούνται συλλήβδην στην ακροδεξιά είναι μια γνωστή και καλά δοκιμασμένη στρατηγική όλο αυτό το διάστημα. Η αντίστοιχη τακτική των αυθεντικών ΝΑΖΙ στη Γερμανία ήταν να κατηγορούν τους αντιπάλους ως «μπολσεβίκους» και «κομμουνιστές»: αυτοί ήταν τότε οι εχθροί. Μετά την αποκάλυψη της ναζιστικής κτηνωδίας, η ιστορία κατέγραψε τους «ναζιστές» και «ακροδεξιούς» ως τους εχθρούς του Ανθρώπου. Έτσι, η προπαγάνδα σήμερα χρησιμοποιεί συλλήβδην αυτή την αναφορά για οποιονδήποτε θέλει να απαξιώσει. Ακόμη και όταν η προπαγάνδα αυτή εξυπηρετεί πρακτικές αναβίωσης ναζιστικών πρακτικών – όπως γίνεται σήμερα.

Για τον κόσμο που κατέβηκε στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ήταν γνωστό πως οι συμμετέχοντες δεν ανήκαν στις παραπάνω κατηγορίες – παρόλο που έγινε προσπάθεια κάποιων να καπηλευτούν τις συγκεντρώσεις για να (ξανα)εμφανιστούν στο προσκήνιο. Όμως, δεδομένης της προπαγάνδας και των σκηνοθετημένων πλάνων και φωτογραφιών που διαδόθηκαν παντού, η ιδέα που σχημάτισαν και αυτοί είναι ότι «ήταν και κάποιοι ακροδεξιοί, αλλά δεν ήταν αυτοί ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης». Όμως, η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική…

Εμείς ήμασταν εκεί όχι απλώς για να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά μας, αλλά και για να καταγράψουμε την αλήθεια. Και αυτό κάναμε.

Τα γεγονότα στο Σύνταγμα

Όλα ξεκίνησαν από ένα ελεύθερο και αυθόρμητο κάλεσμα μέσω του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης πολλών και διαφόρων θιγόμενων από τα μέτρα υγειονομικού καταναγκασμού. Μαθαίνοντας γι’ αυτό το κάλεσμα, και στο πλαίσιο μιας προσπάθειας συλλογικοτήτων που σχηματιστήκαμε εδώ και μήνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κυβερνητικής τρομοκρατίας να δράσουμε ενωτικά με στοχευμένες παρεμβάσεις, έγινε το πρώτο ενυπόγραφο κοινό κάλεσμα. Συγκεκριμένα, η Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής (dimobio.gr), η Contra Dystopia (contradystopia.gr), οι Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία (eyewideopen.org), η World Freedom Alliance – Greece, η Φωνή Ελευθερίας και Παγκόσμιας Συμμαχίας— ήρθαμε σε επικοινωνία και αποφασίσαμε να κατεβούμε στο Σύνταγμα με ένα κοινό κείμενο και γύρω από ένα κοινό πανώ, καλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε πλατεία των ελληνικών πόλεων προκειμένου οι άνθρωποι να δικτυωθούν μεταξύ τους (dimobio.gr/?p=1165#more-1165). Το κάλεσμα αφορούσε την εναντίωση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύντομα, εμφανίστηκα κάλεσμα για συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία από τον ιατρό Βοβόλη και το νεοϊδρυθέν κόμμα του.

Σχεδόν αμέσως άρχισαν οι φήμες ότι «φασιστικές γκρούπες» και «συνωμοσιολόγοι»είχαν καλέσει τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Το ζήτημα είναι όμως πως οι φήμες έπρεπε πάση θυσία να επιβεβαιωθούν. Και αυτό οργανώθηκε με κάθε λεπτομέρεια.

Με το κάλεσμα να είναι για τις 7μμ, ήδη από τις 6:30 βρίσκονταν έτοιμοι παραταγμένοι στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το Μετρό, περίπου 100 μαυροντυμένοι μασκοφόροι πιτσιρικάδες, μαζί με τον «ομαδάρχη» τους, με ελληνικές σημαίες, και φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα. Εκεί βρέθηκε και ένας καλόγερος καθώς και κάποια θρησκευτικά λάβαρα. Ακριβώς πάνω από τη μάζωξη αυτή, ήταν παραταγμένες οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές των ΜΜΕ, και γύρω τους περιορισμένη δύναμη της αστυνομίας. Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι κάμερες και οι μηχανές ήταν στραμμένες πάνω στους «εθνικιστές-αρνητές του εμβολίου».

Άνθρωποι που κατέφθαναν στην πλατεία για το κάλεσμα που είχε γίνει, βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το σκηνικό, άλλοι αποχωρώντας και άλλοι παραμένοντας στον χώρο. Το πανώ των ομάδων μας «ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ» βρίσκονταν αναγκαστικά στο κάτω μέρος της πλατείας. Αργότερα, άρχισε να έρχεται η πορεία από την Ομόνοια, με πλήθος κόσμου και συνθήματα να κατακλύζει το Σύνταγμα κατευθυνόμενο μπροστά στη Βουλή. Τότε οι κάμερες αποσύρθηκαν, και το ίδιο έπραξαν και οι 100 «εθνικιστές-αρνητές»! Οι τελευταίοι όμως, πριν αποσυρθούν οριστικά, επιτέθηκαν και πήραν το πανώ μας, και στη συνέχεια προπηλάκισαν μέλος της Διεπιστημονικής Ένωσης, το οποίο χτύπησαν στο κεφάλι με ένα κράνος.

Προκαλεί πράγματι μεγάλη εντύπωση και ερωτηματικά πως γίνεται και η ομάδα αυτή επιτέθηκε σε μας και στο πανώ μας ενώ υποτίθεται πως ήμασταν εκεί για τον ίδιο λόγο. Ή, μήπως δεν ήμασταν εκεί για τον ίδιο λόγο; Προκαλεί εντύπωση το στήσιμό τους μπροστά στις κάμερες (παρόλο που φώναζαν «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»), και η επίθεσή τους, όταν οι κάμερες έφυγαν, σε μας και στους απλούς πολίτες που κατέγραφαν – έσπασαν δύο κινητά και επιχείρησαν να πάρουν άλλο ένα, που ευτυχώς το πήραμε πίσω. Θεωρούμε πως ο ρόλος τους φάνηκε ξεκάθαρα στα βραδυνά δελτία ειδήσεων: αυτοί, οι «εθνικιστές αρνητές» ήταν στη μικρή συγκέντρωση, και μόνο αυτοί ήταν εκεί!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ με τα πραγματικά γεγονότα:

Η σκηνοθεσία ήταν τέλεια. Ή, σχεδόν τέλεια: όπως μας διδάσκει η ιστορία, το λάθος πάντα ελλοχεύει για την αποκάλυψη της σκευωρίας. Η αλήθεια πάντα στο τέλος λάμπει. Το θέμα είναι, τι κάνουμε εμείς με αυτήν.

Τα καλέσματα των πολιτών για σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου έχουν ήδη χαρακτηριστεί καλέσματα νεοναζιστών. Άλλοι λένε ότι έχουν ανακληθεί. Είναι γεγονός πως το κυβερνητικό αφήγημα με την αντιπολιτευτική στήριξη δεν επιθυμεί ανθρώπους στο δρόμο που θα διαμαρτύρονται. Εμείς όμως ξέρουμε καλά: οι νεοναζί δεν είναι παρά τα όργανα του κράτους και της εξουσίας, απλοί παρακρατικοί που θα παίξουν όποιον ρόλο τους υποδείξουν. Αυτοί και οι ομαδάρχες τους είναι πάντα εκεί σε κάθε μαζική κινητοποίηση. Αυτό όμως ποτέ δεν μας σταμάτησε από τη διεκδίκηση του δίκαιου. Και γι΄αυτό το δίκαιο όλοι πρέπει να δικτυωθούμε και να συσπειρωθούμε.

4 σκέψεις σχετικά με το “14/7/2021 Τι πραγματικά έγινε στο Σύνταγμα. (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. Μην παίζετε το παιχνίδι τους! Πιστεύετε πως αυτοί ήταν πραγματικοί Εθνικιστές;;; Φοβούντε τους πατριώτες και τους δαιμονοποιούν για να τρομάξουν τον κόσμο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *