Η “Ινδική μετάλλαξη” (που δεν υπήρξε) και κάτι κομπογιαννίτες τηλε-ειδικοί .

Είναι γεγονός και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τα ΜΜΕ παίζουν ίσως το μεγαλύτερο ρόλο στην εξάπλωση πανικού, ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης. Η αλλιώς γνωστή και ως “Τέταρτη εξουσία” έχει ρίξει κυβερνήσεις, έχει ξεκινήσει και σταματήσει πολέμους, έχει “εξοντώσει” ανθρώπους που δεν τα είπαν όπως θα έπρεπε στο γυαλί και έχει με τον τρόπο της συμβάλει στην “μπαχαλοποίηση” της κοινωνίας προβάλλοντας μόνο ότι είναι προς αυτήν την “εξουσία” συμβατό και ρίχνοντας στην πυρά ότι δεν συνάδει με τα συμφέροντα του κάθε μεγαλο-καναλάρχη.

Σε καταστάσεις δε μεγάλων “σόου” και υποτιθέμενων πανδημιών, τα ΜΜΕ(και τον τελευταίο καιρό σε μεγάλο βαθμό τα δίκτυα “κοινωνικής” δικτύωσης) προσφέρουν λόγο σε διάφορους “ειδικούς”, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών και με τις συχνές εμφανίσεις τους(μιας και η Ελλάδα φαίνεται να μην έχει άλλους γιατρούς και ιατρικό προσωπικό με αντίθετη άποψη), σπείρουν τον πανικό μεταδίδοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων αναλήθειες και αερολογίες που δεν βασίζονται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο.

Στην εποχή λοιπόν του covid, που φαίνεται να υπάρχει μόνο μία ασθένεια, μόνο ένας ιός και μόνο μία αιτία θανάτου και οι υπόλοιπες ασθένειες απλά…εξαλείφθηκαν(κοινώς κανείς δεν ασχολείται μιας και δεν φέρνει φράγκα το να είσαι π.χ καρκινοπαθής) , οι διάφοροι αυτοί παρατρεχάμενοι στην αρχή μας ενημέρωναν για την επικινδυνότητα της Βραζιλιανο-Ιαπωνικής μετάλλαξης, μετά μας είπαν για τη μετάλλαξη από την Αγγλία, μετά εμφανίστηκε η μετάλλαξη από τη Νότιο Αφρική και μέχρι πριν μερικές εβδομάδες κυριαρχούσαν τα εφιαλτικά σενάρια της “Ινδικής μετάλλαξης”. Αύριο- μεθαύριο θα βρεθεί άλλη μία χώρα και άλλη μια μετάλλαξη που θα προσφέρουν και πάλι, αμέτρητες ώρες τηλεθέασης και διασποράς πανικού.

Εδώ τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα σχετικά με τον χαρακτηρισμό μίας μετάλλαξης ως “Ινδικής” κ.ο.κ. και καλό θα ήταν όλοι αυτοί οι “ειδικοί” να μας πούνε, πώς έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η παραλλαγή B.1.617 του ιού, πρέπει να οπωσδήποτε να προέρχεται από μία χώρα.

Ήδη πριν από μερικές εβδομάδες σε ανακοίνωσή του, το ίδιο το υπουργείο υγείας την Ινδίας καλεί τα ΜΜΕ να σταματήσουν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ως προς την παραλλαγή B.1.617, καλώντας τους να σταματήσουν να αποκαλούν τη μετάλλαξη αυτή ως “Ινδική” καθώς ούτε και ο ίδιος ο ΠΟΥ δεν χρησιμοποιεί τον ορισμό αυτόν γι’αυτή τη μετάλλαξη.

Several media reports have covered the news of World Health Organisation (WHO) classifying B.1.617 as variant of global concern. Some of these reports have termed the B.1.617 variant of the coronavirus as an “Indian Variant”.

These media reports are without any basis, and unfounded.

This is to clarify that WHO has not associated the term “Indian Variant” with the B.1.617 variant of the coronavirus in its 32 page document.

In fact, the word “Indian” has not been used in its report on the matter.

Στα υπόλοιπα πάντως ενδιαφέροντα νέα απο την Ινδία, ο Ινδικός Δικηγορικός Σύλλογος μηνύει τον επικεφαλής επιστήμονα του ΠΟΥ για την απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την ιβερμεκτίνη.

Μιας και στην Ελλάδα αναφέρθηκαν 2 (κατά άλλους μόνο 1) κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης, περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη “μετάλλαξη”(κάτι για Ταϊβάν ακούγεται), οπότε ετοιμάστε ποπ-κόρν γιατί το σόου δεν σταματάει ποτέ και η μόνη πανδημία που έχουμε είναι η αμνησία.

Για όποιον ενδιαφέρεται, το NEXTSTRAIN κάνει μια πολύ καλή ανάλυση όλων των μεταλλάξεων και των γονιδιωμάτων.

ΠΗΓΗ: ΕΥΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *